Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ‘Sweet dumpling’ in de lengte doormidden. Schep de zaden eruit. Snijd vervolgens de helften in parten. Verwijder de schil van de uien en snijd ze ook in partjes. Leg de uien en pompoen in een ovenschaal en meng met de olijfolie, zout en peper. Rooster ze 30 minuten in de oven tot de pompoen gaar is en de uien karamelliseren. Meng ondertussen de Griekse yoghurt met het limoensap en breng op smaak met zout en peper. Schep de pompoenparten op een serveerschaal. Schik de partjes ui ertussen, schep met een lepel de limoenyoghurt erover en garneer vervolgens met de blaadjes munt.
Geroosterde ‘Sweet dumpling’ met uien en yoghurt
Meer info over Pompoen
Ingrediënten
Voor- of bijgerecht voor 4 personen:1 ‘Sweet dumpling’
2 middelgrote rode uien
2 el olijfolie
120 ml Griekse yoghurt
2 el limoensap
2 takjes verse munt
zout en peper
Ingrediënten
Voor- of bijgerecht voor 4 personen:
1 ‘Sweet dumpling’
2 middelgrote rode uien
2 el olijfolie
120 ml Griekse yoghurt
2 el limoensap
2 takjes verse munt
zout en peper
1 ‘Sweet dumpling’
2 middelgrote rode uien
2 el olijfolie
120 ml Griekse yoghurt
2 el limoensap
2 takjes verse munt
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!