Geroosterde tomatensaus
Meer info over Soeptomaten

Dit is wat ons betreft de makkelijkste en smakelijkste manier om je eigen verse tomatensaus te maken. Voeg naar wens aubergine, kappertjes, olijven of basilicum toe en serveer met pasta. Of gebruik de saus om vis in te garen en geef er stevig brood bij. Of probeer een van Barry's favoriete gerechten en serveer (vegetarische) gehaktballetjes in tomatensaus.

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de tomaten horizontaal. Snijd de ui in partjes en de knoflook in plakjes. Bekleed een grote ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Leg hierop de tomaten, met de snijkant naar boven. Schik de ui, knoflook en tijm ertussen. Schenk de olijfolie erover en bestrooi met een theelepel versgemalen peper en zout. Rooster de tomaten 60 minuten in de oven, tot ze iets zijn verschrompeld en beginnen te karamelliseren. Verwijder de takjes tijm. Kieper met behulp van het bakpapier alle ingrediënten in een blender. Pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met azijn, suiker, peper en zout. Wanneer je een heel gladde saus wilt, kun je de saus nu door een zeef drukken, maar wij vinden die extra moeite eigenlijk niet eens nodig.

De saus blijft goed afgesloten een week houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten

Saus voor 4 personen:

1 kg tomaten
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
6 takjes tijm
1 el rode wijnazijn of balsamicoazijn
1 tl kristalsuiker
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?