Wintergroenten met dadelketchup

Meer info over Knolselderij

De dadelketchup is gebaseerd op een populaire zoetzure chutney uit India. Barry deed het direct denken aan curryketchup en sindsdien noemen wij het dus dadelketchup. Gelukkig is het een stuk makkelijker te maken dan curryketchup en gaat er geen geraffineerde suiker in. We dippen er graag onze geroosterde groenten in en serveren er slamix bij. Je kunt naar hartenlust variëren met de groenten, denk bijvoorbeeld ook aan bieten, pompoen, zoete aardappel, uien, pastinaak of koolraap.

 

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

700 gr knolselderij
500 gr wortelen
800 gr aardappelen
3 el olijfolie
110 gr gedroogde dadels (wij gebruiken voor dit recept medjoul of deglet noor dadels)
2½ tl tamarindepasta (toko of ruim gesorteerde supermarkt, vervang in het uiterste geval door limoensap)
½ tl gemalen komijn
snuf chilipoeder
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselderij en wortelen en snijd in grove parten of repen. Snijd ook de aardappels in grove parten. Spreid de groenten uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Schenk de olijfolie erover, bestrooi met zout en peper en meng alles goed door elkaar. Rooster de groenten in ongeveer 50 minuten gaar.
Maak ondertussen de ketchup. Ontpit de dadels en hak ze grof. Verwarm de dadels met 150 ml water in een pannetje tot de dadels zacht zijn. Voeg de tamarinde, komijn en chilipoeder toe. Pureer het dadelmengsel met een staafmixer of in een blender tot het de consistentie van dikke slagroom heeft. Laat afkoelen en serveer met de geroosterde groenten.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

700 gr knolselderij
500 gr wortelen
800 gr aardappelen
3 el olijfolie
110 gr gedroogde dadels (wij gebruiken voor dit recept medjoul of deglet noor dadels)
2½ tl tamarindepasta (toko of ruim gesorteerde supermarkt, vervang in het uiterste geval door limoensap)
½ tl gemalen komijn
snuf chilipoeder
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?