Geroosterde witlof met honing, mosterd en tijm

Meer info over Witlof

Geroosterde witlof met honing, mosterd en tijm. Wederom een succesnummer uit het kookboek van River Cottage: Our Favourite Ingredients & How to Cook Them, A to Z. We durven te gokken dat dit voor menigeen een blijvertje zal zijn.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

4 el olijfolie
4-6 stronken witlof
1 el heldere honing
1½ el mosterd
3 takken tijm
½ sinaasappel
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de stronken witlof in de lengte doormidden. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Klop in een grote kom de olie, honing, mosterd en tijmblaadjes door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Doe de witlof bij de dressing in de kom en meng alles door elkaar. Duw met je vingers de dressing tussen de bladeren van de witlof zodat de smaak er goed in kan trekken. Leg de witlof in een ovenschaal en giet de overgebleven dressing erover. Rooster de witlof 30-40 minuten tot ze zacht en aan de randjes lekker bruin en gekarameliseerd zijn. Haal de schaal uit de oven en knijp de halve sinaasappel erboven uit. Serveer de geroosterde witlof warm of op kamertemperatuur. Bekijk ook eens dit recept met witlof: Linzen witlofsalade met camembert

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

4 el olijfolie
4-6 stronken witlof
1 el heldere honing
1½ el mosterd
3 takken tijm
½ sinaasappel
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?