Geroosterde witlof met honing, balsamico en knoflook

Meer info over Witlof

Ingrediënten

Bijgerecht voor 4 personen:

4 stronken witlof
1½ el olijfolie
2 el honing
3 el (oude) balsamicoazijn
1 teentje knoflook
zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde bittere kern. Leg de witlofhelften met het snijvlak naar beneden naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel gelijkmatig met de olie, honing en balsamicoazijn. Wij gebruikten een stroperige oude balsamicoazijn. Heb je deze even niet in huis, geen paniek. Gebruik een lichtere balsamicoazijn maar gebruik wel iets minder omdat het anders te zuur en waterig wordt. Rasp met een fijne rasp het teentje knoflook boven de witlof. Plaats de
witlof ongeveer 20-25 minuten in de oven. Draai ze de laatste 5 minuten voor het einde om, zodat het snijvlak naar boven komt te liggen. Haal ze uit de oven als ze zacht aanvoelen wanneer je met een vork in het dikke gedeelte prikt. Serveer naar smaak met een klein beetje zout en versgemalen peper.

Ingrediënten

Bijgerecht voor 4 personen:

4 stronken witlof
1½ el olijfolie
2 el honing
3 el (oude) balsamicoazijn
1 teentje knoflook
zout en peper naar smaak

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?