Wanneer je dit gerecht met gekookte spelt of couscous en worstjes, geitenkaas of fêta serveert, heb je een heerlijk voedzaam hoofdgerecht.
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de bieten en snijd ze in ongeveer 8 parten. Leg ze in een ovenschaal en meng er 1 eetlepel olijfolie door en breng op smaak. Rooster de bieten alvast 10 minuten terwijl je de andere groenten voorbereidt. Schil de wortels (en pastinaken) en snijd in de lengte in vieren. Schil de knolselderij en snijd in hapklare stukken. Doe deze groenten in een aparte ovenschaal om te voorkomen dat alles roze wordt. Meng hier de overige olijfolie door en breng op smaak. Rooster de groenten 25 minuten in het midden van de oven. Voeg daarna de kikkererwten toe aan de ovenschaal met wortel en knolselderij. Meng het geheel goed door elkaar zodat alles bedekt is met olie. Roer ook de bieten een keer door. Rooster de groenten nog 10 minuten. Besprenkel ze daarna met balsamicoazijn, karwijzaadjes, komijnzaadjes en chilivlokken. Probeer het eerlijk te verdelen over de twee ovenschalen. Rooster alles nog 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Schep de groenten en kikkererwten op een serveerschaal en verdeel de bietjes erdoor. Hak de peterselie of koriander, strooi over de groenten en dien warm op.