Gesmoorde bleek(groen)selderij*
Meer info over Bleek(groen)selderij

Ingrediënten

30 gr boter
1 struik groenselderij, in stukken van 5 cm
500 ml groentebouillon
2 tl fijngesraspte citroenschil
3 el citroensap
2 eidooiers
1 el maizena
100 ml room
een snufje gemalen foelie of nootmuskaat
1 tot 2 el gehakte peterselie
zout en versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een ovenschaal. Smelt de boter in een koekenpan. Leg de stukken groenselderij in de pan en schep ze om met de gesmolten boter. Leg een deksel op de pan en smoor de groenselderij 2 minuten op matig vuur. Giet de bouillon bij de groenselderij. Voeg de geraspte citroenschil en het citroensap toe. Leg een deksel op de pan en stoof de groenselderij circa 10 minuten, tot hij gaar is maar nog niet uit elkaar valt. Haal de groenselderij met een schuimspaan uit de pan en schep hem in de ovenschaal. Schep 3 eetlepels van het kookvocht in een kommetje. Klop in een kom de room, de eidooiers en de maizena door elkaar. Klop het apart gehouden kookvocht erdoor. Giet het mengsel in de koekenpan en breng het al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Voeg de foelie of nootmuskaat toe. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper. Giet de saus over de groenselderij. Zet de schaal ca. 15 minuten in de oven, tot de groenselderij door en door gaar is en de saus borrelt. Strooi de peterselie erover. Dien de gesmoorde groenselderij warm op.

Ingrediënten

30 gr boter
1 struik groenselderij, in stukken van 5 cm
500 ml groentebouillon
2 tl fijngesraspte citroenschil
3 el citroensap
2 eidooiers
1 el maizena
100 ml room
een snufje gemalen foelie of nootmuskaat
1 tot 2 el gehakte peterselie
zout en versgemalen peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?