Gesmoorde knolvenkel met sauce vierge

Meer info over Knolvenkel | Tomaten
Lekker bij vis en/of geroosterde aardappels.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 venkelknollen
100 ml groentebouillon
3 tomaten
1 kleine sjalot
1 kleine teen knoflook
100 ml olijfolie + 2 eetlepels
2 takjes basilicum of peterselie
½ citroen
zout en peper

Maak eerst de sauce vierge. Kerf de tomaten bij de kroon en kont kruislings in. Blancheer ze 30 seconden in kokend water, laat schrikken onder koud water en pel de schil eraf. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de sjalot en knoflook. Doe de tomaten, sjalot, knoflook en 100 ml olijfolie in een klein pannetje en warm op matig vuur 5 minuten door. Snijd de blaadjes basilicum of peterselie fijn en roer erdoor. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Laat afkoelen.

Snijd de venkelknollen in de lengte in 6 parten. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een brede hapjespan. Bak hierin de venkel in 5 minuten per kant goudbruin. Schenk er dan de bouillon bij, breng aan de kook, dek af en laat 10-15 minuten smoren, tot de venkel beetgaar is. Schep de venkel op een serveerschaal of borden en lepel (een deel van) de sauce vierge erover.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 venkelknollen
100 ml groentebouillon
3 tomaten
1 kleine sjalot
1 kleine teen knoflook
100 ml olijfolie + 2 eetlepels
2 takjes basilicum of peterselie
½ citroen
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?