Gesmoorde rabarber met specerijen

Meer info over Rabarber

Lekker door de yoghurt, bij een panna cotta of een bolletje ijs. Óf met zachte geitenkaas op een boterhammmmmm. 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

500-600 gr rabarber
250 ml sinaasappelsap
5-6 el honing
½ tl zout
8 kardemonpeulen
2 stuks steranijs
1 vanillestokje
3 cm gember

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rabarber in schuine stukken van ongeveer 4 centimeter lang. Snijd eventueel brede stengels een keer in de lengte doormidden. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Schil de gember en snijd het in plakken. Doe de rabarber in een ovenschaal met het sinaasappelsap, de honing, kardemonpeulen, steranijs, gember, vanillezaadjes, het vanillestokje en zout. Plaats het 15-20 minuten in de oven tot de rabarber gaar is maar nog niet uit elkaar valt. Schep de rabarber voorzichtig over in een bakje. Giet het vocht met de specerijen over in een klein pannetje. Laat het vocht op een matig vuur inkoken tot een siroopachtige dikte ontstaat. Giet de siroop door een zeef en vang het vocht op. Serveer de rabarber met de siroop.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

500-600 gr rabarber
250 ml sinaasappelsap
5-6 el honing
½ tl zout
8 kardemonpeulen
2 stuks steranijs
1 vanillestokje
3 cm gember

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?