Gesnipperde spruitjes met hazelnoot en limoen

Meer info over Spruiten

Ingrediënten

2 personen:

200 gr spruitjes
handvol ongezouten hazelnoten
1 el olijfolie
1 limoen
3 el geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper

Verwijder de eventueel gele of harde buitenste blaadjes van de spruiten. Snijd ze door de kern in tweeën. Leg de spruitjes met het snijvlak naar beneden en snijd kruislings de spruitjes in zeer dunne reepjes. Hak de hazelnoten grof.

Rooster de hazelnoten in een wok of koekenpan tot ze een beetje beginnen te kleuren en olie afgeven. Voeg de olijfolie toe en verhit de olie. Voeg de spruitjessnippers toe. Schud een paar keer met de pan heen en weer tot de spruitjes lauwwarm zijn en bedekt met olie. Knijp het sap van iets meer dan ½ limoen over de spruitjes en breng op smaak met zout en peper. Schud nog enkele keren heen en weer. Serveer direct met Parmezaanse kaas er bovenop.

Ingrediënten

2 personen:

200 gr spruitjes
handvol ongezouten hazelnoten
1 el olijfolie
1 limoen
3 el geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?