Gestoofde Indiase witte kool met kidneybonencurry

Meer info over Witte kool

Ingrediënten

Recept voor 4 personen:

Gestoofde Indiase witte kool:

2 teentjes knoflook
1 grote ui
zonnebloemolie
2 tl kurkuma
2 tl komijnpoeder
1 el rode currypasta
1/2 rode Spaanse peper
1 grote winterpeen
1 dikke plak koolraap
1 witte kool
100 ml water

Kidneybonencurry:

2 rode uien
3 tomaten, of 1 blikje tomatenblokjes op sap
1 tl komijnpoeder
1 tl garam masala
400 gr kidneybonen (potje)
100 ml water
verse koriander

Om te serveren:
Mangochutney uit een potje (of zelf gemaakt!)

Dit is een recept van Vegalicious Dishes.

Gestoofde Indiase witte kool:

Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de Spaanse peper en de ui fijn. Snijd de winterpeen en koolraap in schuine plakjes. Halveer de witte kool, verwijder de kern en snijd de witte kool in zo dun mogelijke reepjes. Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook en de ui gedurende 1 minuut. Voeg dan de Spaanse peper, kurkuma, komijnpoeder en de currypasta toe en roerbak circa 2 minuten. Voeg de winterpeen en koolraap toe en roerbak met deksel op de pan circa 10 minuten. Voeg de witte kool toe en bak circa 4 minuten. Schenk het water erbij, breng aan de kook en kook de witte kool op laag vuur met de deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Kidneybonencurry:

Pel en snipper de uien. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien, komijnpoeder en de garam masala circa 2 minuten. Giet en spoel de kidneybonen af en voeg ze met de tomaten en het water toe. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten op middelhoog vuur koken. Pluk en snijd de koriander grof. Roer de helft van de koriander door de kidneybonencurry en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Verdeel de witte kool en de kidneybonencurry over borden en bestrooi met de resterende koriander. Serveer de mangochutney erbij.

Ingrediënten

Recept voor 4 personen:

Gestoofde Indiase witte kool:

2 teentjes knoflook
1 grote ui
zonnebloemolie
2 tl kurkuma
2 tl komijnpoeder
1 el rode currypasta
1/2 rode Spaanse peper
1 grote winterpeen
1 dikke plak koolraap
1 witte kool
100 ml water

Kidneybonencurry:

2 rode uien
3 tomaten, of 1 blikje tomatenblokjes op sap
1 tl komijnpoeder
1 tl garam masala
400 gr kidneybonen (potje)
100 ml water
verse koriander

Om te serveren:
Mangochutney uit een potje (of zelf gemaakt!)

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?