Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een braadpan. Fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de linzen, bouillon, laurier en tijm toe. Breng aan de kook en laat op matig vuur, zonder deksel op de pan, 20-25 minuten pruttelen tot de linzen beetgaar zijn en het meeste vocht verdampt is. Snijd ondertussen de andijvie in repen. Was indien nodig de andijvie. Voeg de andijvie en azijn toe aan de linzen, roer goed door elkaar, en laat nog zo’n 5 minuten stoven tot de andijvie geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over 2 borden, brokkel de geitenkaas erover en maak naar wens af met een snufje chilivlokken erover.
Tips: Vervang de geitenkaas door een zachte blauwe kaas. Vervang voor een veganistische variant de kaas door walnoten. Houd je juist van vlees? Dan is dit gerecht erg lekker met verse braadworst. Braad deze dan eerst aan in de pan. Haal de worsten eruit en volg het recept. Laat de worsten samen met de linzen gaar worden.