Gestoofde linzen met bleekselderij, wortel en tomaat

Meer info over Bleek(groen)selderij

Ingrediënten

3 el olijfolie
1 stengel bleekselderij in kleine blokjes
1 winterwortel, in kleine blokjes
150 gr linzen
1 kleine tomaat, ontveld en in blokjes
2 blaadjes verse salie, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt

Dit recept komt uit een van de favoriete kookboeken van abonnee Diane, I love groenten van Janneke Vreugdenhil.

Verhit 1 el olijfolie in een flinke pan en fruit hierin de bleekselderij en wortel een paar minuten. Voeg de linzen, tomaat, salie en knoflook toe en fruit een minuutje mee. Zet alles ongeveer 2 cm onder water en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de linzen in 25-35 minuten gaarkoken. Haal zo nodig de laatste 10 minuten het deksel van de pan, zodat het meeste kookvocht verdampt. Maak de linzen op smaak met zout, versgemalen peper en een royale scheut olijfolie.

Ingrediënten

3 el olijfolie
1 stengel bleekselderij in kleine blokjes
1 winterwortel, in kleine blokjes
150 gr linzen
1 kleine tomaat, ontveld en in blokjes
2 blaadjes verse salie, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?