Gestoofde rode kool parten

Meer info over Rode kool

Ingrediënten

Klein bijgerecht 8 personen, bijgerecht 4 personen:

1 rode kool
2 sjalotten
4 tenen knoflook
250 ml groente- of kippenbouillon
125 ml rode wijn
2 laurierbladen
1 el tijmblaadjes of 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 el appelciderazijn
25 gr peterselie
1 sinaasappel
4 el olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de rode kool doormidden. Snijd elke helft in 4 parten, waarbij je de kern intact laat zodat de parten niet uit elkaar vallen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan. Bak hierin in een paar minuten de rode kool parten aan de snijkanten goudbruin. Bestrooi met zout en peper. Schep uit de pan.
Snijd de sjalotten en knoflook in dunne plakjes. Verhit opnieuw 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan. Fruit hierin de sjalotten en knoflook tot glazig. Voeg de bouillon, wijn, laurier, tijm en azijn toe. Breng aan de kook en laat 2 minuten borrelen. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Leg de rode kool parten in een ovenschaal. Schenk het sjalotten-wijnmengsel erover. Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie en stoof de kool in 1 uur en 15-30 minuten zacht.
Hak de peterselie fijn. Rasp de sinaasappelschil fijn. Meng de peterselie en sinaasappelrasp door elkaar en strooi dit bij het serveren over de rode kool.

Ingrediënten

Klein bijgerecht 8 personen, bijgerecht 4 personen:

1 rode kool
2 sjalotten
4 tenen knoflook
250 ml groente- of kippenbouillon
125 ml rode wijn
2 laurierbladen
1 el tijmblaadjes of 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 el appelciderazijn
25 gr peterselie
1 sinaasappel
4 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?