Gestoofde snijbonen met (citrus)tijm
Meer info over Snijbonen

Smelt in een pan met dikke bodem de roomboter. Schep de snijbonen door de boter en bak ze 1 minuut zachtjes mee, zonder te kleuren. Schenk de wijn in de pan, leg er de takjes tijm tussen en stoof de snijbonen met het deksel op de pan in zo’n 10 minuten beetgaar. Schep de snijbonen met het stoofvocht op een (warme) schaal en bestrooi ze met versgemalen zout en peper. Lekker met gestoomde of geroosterde nieuwe aardappeltjes.

Ingrediënten

Bijgerecht, 4 personen:

50 gr roomboter
600 gr snijbonen, schoongemaakt
100 ml droge witte wijn
3 takjes verse (citroen- of sinaasappel) tijm

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?