Snijd de venkel en sjalot in dunne reepjes en de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan waar je ook een deksel voor hebt. Bak de groenten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg dan de wijn en bouillon toe, breng aan de kook en laat 1 minuut flink pruttelen zodat de alcohol verdampt. Dek dan de pan af, draai het vuur lager en stoof de venkel in zo’n 10 minuten zacht en gaar. Bestrooi de kabeljauwfilets rondom met zout en peper. Leg ze tussen de venkel, dek de pan opnieuw af en stoom de kabeljauw in 3-5 minuten net gaar. Schep voorzichtig uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Halveer de olijven en voeg toe aan de pan. Voeg de boter in blokjes toe. Roer alles goed door elkaar en kook tot de boter gesmolten is en zich een boterig sausje heeft gevormd. Snijd de dille en venkeltoppen fijn. Voeg het sap van de citroen en de dille en venkeltoppen toe. Breng op smaak. Serveer direct met de kabeljauw.
Gestoofde venkel met kabeljauw en olijven
Meer info over Knolvenkel
Serveer met geroosterde of gebakken aardappel.
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen:2 venkelknollen
2 kabeljauwfilets (ongeveer 150 gr per stuk)
1 grote sjalot
2 tenen knoflook
150 ml witte wijn
150 ml groentebouillon
1 handje zwarte olijven
½ citroen
2 el olijfolie
50 gr boter
zout en peper
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen:
2 venkelknollen
2 kabeljauwfilets (ongeveer 150 gr per stuk)
1 grote sjalot
2 tenen knoflook
150 ml witte wijn
150 ml groentebouillon
1 handje zwarte olijven
½ citroen
2 el olijfolie
50 gr boter
zout en peper
2 venkelknollen
2 kabeljauwfilets (ongeveer 150 gr per stuk)
1 grote sjalot
2 tenen knoflook
150 ml witte wijn
150 ml groentebouillon
1 handje zwarte olijven
½ citroen
2 el olijfolie
50 gr boter
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!