Gevulde aubergines*
Meer info over Aubergines

Het kost wat voorbereidingstijd maar dit recept is een topper!

Ingrediënten

2 aubergines
200 gr rundgehakt of quorn
olie of boter
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 eetlepel fijngehakte peterselie
1/2 eetlepel fijngehakte basilicum en oregano
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 el tomatenpuree
beetje paneermeel
zout en peper
4 plakken belegen kaas

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kroontjes van de aubergines. Snijd ze in de lengte doormidden en hol de helften uit tot 1 cm van de rand. Hak het vruchtvlees fijn. Bak het gehakt in wat olie of boter rul en droog. Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree, vruchtvlees en kruiden toe aan het gehakt. Stoof dit in ongeveer 20 minuten gaar tot het meeste vocht verdampt is. Roer er de geraspte kaas en het paneermeel door. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Vul hiermee de auberginehelften. Zet de auberginehelften in een ingevette ovenschaal. Leg de plakken kaas erop. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet deze onderin de oven. Verwijder na 15 minuten de folie en laat de kaas in nog 10 minuten goudbruin kleuren.

Ingrediënten

2 aubergines
200 gr rundgehakt of quorn
olie of boter
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 eetlepel fijngehakte peterselie
1/2 eetlepel fijngehakte basilicum en oregano
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 el tomatenpuree
beetje paneermeel
zout en peper
4 plakken belegen kaas

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?