Gevulde kikkererwtpannenkoekjes met spinazie en geitenkaas

Een leuk gerecht wanneer je eens iets verrassender wilt lunchen.

Ingrediënten

Lunchgerecht 2-3 personen:

400 gr Nieuw-Zeelandse spinazie
125 gr kikkererwtenmeel
2 el olijfolie, plus extra om de pannenkoeken mee te bakken
1 sjalot
100 ml kookroom
100 gr zachte geitenkaas
zout en peper

 

 Doe het kikkererwtenmeel in een kom en klop met een garde de eventuele klontjes eruit. Voeg 250 ml water en 1 eetlepel olijfolie toe. Roer met de garde tot een glad beslag. Laat het 30 minuten rusten.

Snijd de stelen van de spinazie in heel dunne plakjes, houd de blaadjes apart. Snipper de sjalot. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de spinaziestelen en sjalot, tot de sjalot glazig is en de steeltjes beetgaar. Voeg de kookroom toe, breng aan de kook en laat 1 minuut zachtjes pruttelen. Voeg de spinaziebladeren toe en warm door tot de bladeren geslonken zijn. Haal de pan van het vuur, brokkel de geitenkaas erover en meng door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in een kom en laat afkoelen en stijver worden.

Roer het pannenkoekenbeslag nog eens goed door. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en schenk er 50 ml beslag in. Spreid uit tot een pannenkoek met een diameter van ongeveer 15 centimeter. Bak 2-3 minuten, tot het beslag bovenop droog wordt en er veel kleine gaatjes in ontstaan. Draai voorzichtig met een spatel om en bak nog 2-3 minuten tot de pannenkoek goudbruin en gaar is. Leg op een bord. Bak zo 6 pannenkoeken.

Verdeel het spinazie-geitenkaasmengsel in een lange streep over het midden van de pannenkoeken. Rol op en serveer direct.

 

 

Ingrediënten

Lunchgerecht 2-3 personen:

400 gr Nieuw-Zeelandse spinazie
125 gr kikkererwtenmeel
2 el olijfolie, plus extra om de pannenkoeken mee te bakken
1 sjalot
100 ml kookroom
100 gr zachte geitenkaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?