Gevulde koolpakketjes met zure roomsaus*
Meer info over Witte kool
Kook de rijst. Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Dompel de kool er ca. 3 minuten in. Neem de kool met een schuimspaan uit de pan en haal er zoveel mogelijk buitenste bladeren af. Dompel de kool eventueel nogmaals onder en pel er weer bladeren af. Er zijn in totaal 8 bladeren nodig. Snijd de harde nerf wigvormig weg en spreid de bladeren uit op een doek. Snijd de rest van de kool in vieren, verwijder de harde nerf en snipper de kool klein. Vet een ovenschaal in en verdeel de koolsnippers over de bodem. Bestrooi ze met zout en peper. Sprenkel de olie erover. Vermeng in een kom ui, gehakt, ei, rijst, tijm, dille, zout en peper. Verdeel het gehaktmengsel over de koolbladeren. Vouw de bladeren dicht en leg ze met de sluitkant op de gesnipperde kool. Smelt de boter in een pannetje. Roer de bloem erdoor. Voeg langzaam 2 dl water toe. Blijf roeren tot een gebonden saus is verkregen. Roer nu zure room en tomatenpuree erdoor. Verwarm de oven voor tot 175°C. Verdeel de saus over de koolpakketjes. Laat het gerecht in het midden van de oven in ongeveer 1 uur gaar en goudbruin worden.

Ingrediënten

75 gr droogkokende rijst
1 spitskool (of witte of groene kool)
zout en peper
2 el olie
1 ui, gepeld en fijngesnipperd
400 gr rundgehakt
1 ei
2 tl tijm
2 tl dille
20 gr boter
20 gr bloem
2 bekertjes zure room
2 el tomatenpuree
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?