Gevulde meiraapjes

Meer info over Meirapen

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

600 gr meirapen
110 gr couscous
2 el blanke rozijnen
4 el pijnboompitten of gehakte amandelen
60 gr feta
2 tomaten
1,5 el olijfolie
5 gr peterselie
10 blaadjes munt
1 el balsamicoazijn
zout en peper


Met dit gerecht vang je twee vliegen in één klap: bijzondere gevulde meiraapjes én een heerlijke couscoussalade voor erbij. Serveer met een knapperige groene salade of andere groene groenten en je hebt een feestmaal.

Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de onderkant van de meiraapjes eraf zodat ze goed rechtop kunnen staan. Snijd ook het ‘kapje’ eraf. Schep met een parisienne boor, ook wel bekend als meloenboor, het vruchtvlees uit de meiraapjes. Let erop dat je de buitenkant en onderkant intact laat, dus houdt ongeveer 5 millimeter van de randen over. Snijd het eruit geschepte vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de peterselie en munt fijn. Meng de meiraapblokjes, tomaat, peterselie, munt, pijnboompitten, olijfolie en rozijnen door de couscous. Verkruimel de feta erover en meng door elkaar. Breng op smaak met flink wat versgemalen peper en zout. Schep de couscous in de uitgeholde meiraapjes en druk goed aan. Bewaar de overige couscous om erbij te serveren. Leg de gevulde meiraapjes in een ovenschaal en dek ze af met hun kapjes. Schenk er 1 centimeter kokendheet water (of groentebouillon) en de balsamicoazijn bij. Voeg wat zout toe. Dek de ovenschaal af met alumiliumfolie en plaats 30 minuten in de oven. Verwijder daarna de folie en rooster nog 15-20 minuten tot de meiraapjes zacht verend zijn. Schep ze uit het vocht in de ovenschaal en dien op met de overige couscoussalade.

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

600 gr meirapen
110 gr couscous
2 el blanke rozijnen
4 el pijnboompitten of gehakte amandelen
60 gr feta
2 tomaten
1,5 el olijfolie
5 gr peterselie
10 blaadjes munt
1 el balsamicoazijn
zout en peper


Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?