Gevulde minipompoentjes met harissa-quinoa
Meer info over Pompoen

Snijd de kapjes (ongeveer ¼) van de pompoentjes en lepel de pitten en draden uit de pompoentjes. Vet de pompoentjes en dekseltjes in met olijfolie en zet ze in een ovenschaal. Bestrooi de binnenkant met wat zout en peper. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 190°C. De pompoentjes zijn gaar in zo’n 30-40 minuten. Prik af en toe voorzichtig met een vork of het vruchtvlees al zacht is. Laat niet té gaar worden. Maak ondertussen de vulling. Kook de quinoa gaar in 15 minuten. Laat uitlekken en spoel kort af. Meng met de sap van de citroen, de olijfolie en de harissa. Roer voorzichtig alle overige ingrediënten erdoor, als laatst de avocado. Proef of er nog zout of peper nodig is en voeg zo nodig toe. Vul de gare pompoentjes met de vulling en zet ongeveer 5 minuten terug in de oven voordat je de pompoentjes serveert.

Ingrediënten

Flink bijgerecht, 4 personen:

4 pompoentjes
150 gr quinoa
sap van 1 citroen
3 el extra vierge olijfolie
1 volle tl harissa
2 avocado’s, in plakjes gesneden
150 gr cherrytomaatjes, 1x doormidden gesneden
1 rode chilipeper, in ringetjes zonder zaadjes
4 fijngehakte lente-uitjes of 1 grote rode ui, in zeer dunne ringen
2 eetlepels fijngehakte koriander
1 eetlepel pompoenpitten, geroosterd
½ el chiazaad
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?