Verwarm de oven voor op 165°C. Was de paprika’s, halveer ze en haal de zaden eruit. Snijd de ui heel fijn en de komkommer in blokjes. Roer de tonijn, ui, crème fraîche, olijfolie en kruiden door elkaar.
Met deze vulling kun je 4 halve paprika’s vullen. Strooi de kaas erover en zet ze ongeveer 30 minuten in de oven.
Gevulde paprika’s met tonijn*
Meer info over Paprika
Dit recept is afkomstig uit het boek "Het Pioppi dieet". In het Italiaanse dorp Pioppi worden veel mensen heeeel oud.......
Ingrediënten
Lunch- of bijgerecht 2 personen:2 rode paprika's
1 blikje tonijn
1 rode ui
een stukje komkommer of 1 stengel bleekselderij
50 gr crème fraîche
1 el olijfolie
flinke snuf cayennepeper
snuf korianderzaad poeder
beetje (kruiden) zout
wat geraspte kaas of mozzarella
Ingrediënten
Lunch- of bijgerecht 2 personen:
2 rode paprika's
1 blikje tonijn
1 rode ui
een stukje komkommer of 1 stengel bleekselderij
50 gr crème fraîche
1 el olijfolie
flinke snuf cayennepeper
snuf korianderzaad poeder
beetje (kruiden) zout
wat geraspte kaas of mozzarella
2 rode paprika's
1 blikje tonijn
1 rode ui
een stukje komkommer of 1 stengel bleekselderij
50 gr crème fraîche
1 el olijfolie
flinke snuf cayennepeper
snuf korianderzaad poeder
beetje (kruiden) zout
wat geraspte kaas of mozzarella
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!