Gevulde soep met koolraap

Meer info over Koolraap

Dit gerecht houdt het midden tussen een vegetarische stoof en groentesoep.

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

500 gr koolraap
100 gr parelgort
1 el olijfolie
3 stengels bleekselderij
1 ui
1 prei
2 tenen knoflook
750 ml groentebouillon
2 takjes tijm
peterselie
zout en peper

Week de parelgort in koud water. Snipper de ui en knoflook grof. Snijd de prei in ringen. Snijd de bleekselderij in plakjes. Verhit de olijfolie in een soeppan. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij en prei toe. Fruit alles rustig tot de groenten zacht zijn. Schil ondertussen de koolraap en snijd in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Giet de parelgort af en voeg toe aan de pan. Doe ook de koolraap en takjes tijm in de pan. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat ongeveer 30 minuten pruttelen, met het deksel op de pan, tot de koolraap en parelgort beetgaar zijn. Breng op smaak en serveer met gehakte peterselie.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

500 gr koolraap
100 gr parelgort
1 el olijfolie
3 stengels bleekselderij
1 ui
1 prei
2 tenen knoflook
750 ml groentebouillon
2 takjes tijm
peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?