Gevulde zapalitto

Meer info over Courgette

De zapalitto, het groene pompoentje in je pakket, is een zomerpompoen die nauw verwant is aan de courgette en komkommer. Hij wordt ook wel de bolvormige courgette genoemd en de smaak lijkt op komkommer en courgette maar dan iets zoeter. Een ideale groente om te vullen. Geen zin om te vullen? Dan kun je de zapalitto ook schillen en daarna roosteren met wat lekkere kruiden.

Ingrediënten

Flink bijgerecht 2 personen:

2 zapalitto's
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
2 el Italiaanse kruiden
eventueel 150 gr tonijn (uit blik)
100 gr feta
3 el olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven voor 200°C. Snijd de kapjes van de zapalitto af en bewaar. Hol met een lepel de zapalitto uit, tot ongeveer 1 centimeter van de rand. Houd het stevige niet draderige vruchtvlees apart. Bij ons waren dit 2 tot 3 eetlepels per zapalitto. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de ui en knoflook. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in stukjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook, het vruchtvlees, Italiaanse kruiden en paprika tot de ui glazig is. Haal van het vuur en meng de tonijn en fêta erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zet de uitgeholde zapalitto's in een ovenschaal. Besprenkel met de overige olijfolie. Schep de vulling in de zapalitto's en druk stevig aan. Zet de kapjes naast de zapalitto's in de ovenschaal. Dek de schotel af met aluminiumfolie en rooster ze 40-50 minuten in het midden van de oven. Verwijder na 20 minuten het aluminiumfolie. Serveer met de kapjes er weer op. Je kunt de zapalitto het best uitlepelen en de schil laten liggen, want die wordt vrij hard. Lekker met rijst erbij.
Variatie 1: Vervang de tonijn door 150 gram gebakken (vega) gehakt.
Variatie 2: Vervang de tonijn door beetgare pasta, couscous, rijst of linzen.

Ingrediënten

Flink bijgerecht 2 personen:

2 zapalitto's
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
2 el Italiaanse kruiden
eventueel 150 gr tonijn (uit blik)
100 gr feta
3 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?