Gewokte andijvie met pinda’s
Meer info over Andijvie

Supersnel! Lekker met (kip), rijst of noedels.

Snijd de andijvie in grove repen. Snijd de knoflook en het pepertje in dunne reepjes. Verhit de olie op hoog vuur in een wok. Voeg de knoflook en peper toe en roerbak 1 minuut. Voeg de andijvie in delen toe en roerbak ongeveer 3 minuten, tot het geheel geslonken en warm is. Voeg de ketjap en taugé toe en roerbak nog 1 minuut. Bestrooi met gehakte pinda’s en dien op.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 struik andijvie
1 rode peper
1 teen knoflook
2 el olie
2 el ketjap of sojasaus
125 gr taugé
100 gr ongezouten pinda’s

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?