Glanzende koolraap*
Meer info over Koolraap
Snijd de koolraap in plakken en vervolgens in reepjes. Breng in een pan een bodem water met wat zout aan de kook. Doe de reepjes koolraap in de pan. Temper het vuur en leg het deksel op de pan zodra het water weer kookt. Kook de koolraap in 15-20 minuten zachtjes beetgaar. Haal de koolraap uit de pan. Smelt de boter in een koekenpan en roerbak de reepjes kort in de pan totdat de reepjes rondom met boter bedekt zijn. Serveer de koolraap met wat geraspte kaas erover.

Ingrediënten

1 kg koolraap, geschild
15 gr boter of margarine
30 gr geraspte kaas
zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?