Glutenvrije appelcrumble

Meer info over Goudreinetten

We hebben een nieuw kookboek; 'River Cottage, Our Favourite Ingredients & How to Cook Them A to Z'. Een fantastisch uitgebreid en inspirerend eerbetoon aan alle prachtige ingrediënten die de natuur ons geeft. Hieruit komt ook het recept van deze glutenvrije appelcrumble, die wordt gemaakt met kastanjemeel, wat een heerlijk nootachtige smaak geeft.

Ingrediënten

Dessert 4-6 personen:

800 gr goudreinetten
300 gr handappels
½ citroen
100 gr kristalsuiker
100 gr kastanjemeel (natuurvoedingswinkel)
75 gr koude boter
25 gr pompoenpitten
zout

Warm de oven voor op 180°C. Schil alle appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in 1 centimeter dikke parten. Doe ze in een grote pan met dikke bodem en voeg het sap en de rasp van de citroen, 25 gram suiker en 2 eetlepels water toe. Breng aan de kook en laat het onder af en toe roeren 10 minuten zachtjes pruttelen. De goudreinetten zullen hierdoor uit elkaar vallen terwijl de handappels stevig blijven. Zo geef je je crumble een verrassende textuur. Giet het appelmengsel over in een ovenschaal. Meng het kastanjemeel met de overige suiker in een kom. Voeg de koude boter in blokjes toe aan het mengsel en wrijf met je vingers alles door elkaar tot het mengsel samen begint te klonteren en er grove kruimels ontstaan. Roer de pompoenpitten en een snuf zout erdoorheen. Verdeel de deegkruimels over het appelmengsel en bak de appelcrumble 30-35 minuten in het midden van de oven, tot het goudbruin is. Serveer warm met slagroom of roomijs.  

Ingrediënten

Dessert 4-6 personen:

800 gr goudreinetten
300 gr handappels
½ citroen
100 gr kristalsuiker
100 gr kastanjemeel (natuurvoedingswinkel)
75 gr koude boter
25 gr pompoenpitten
zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?