Gnocchi alla Norma

Meer info over Aubergines
Deze makkelijke en snelle maaltijd staat bij ons doordeweeks vaak op het menu.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

2 aubergines
1 ui
2 tenen knoflook
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
2 el olijfolie
500 gr gnocchi (te vinden in het pasta- of vers schap)
2 takjes basilicum
eventueel 1 bol mozzarella
zout en peper
Snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes. Bak de aubergine op hoog vuur zo’n 5 minuten mee tot ze goudbruin zijn en zacht beginnen te worden. Voeg de tomatenblokjes en een half blikje water toe. Breng aan de kook en laat 5-10 minuten pruttelen tot de aubergine zacht en gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gare gnocchi door de auberginesaus. Verdeel over 2 of 3 borden en garneer met blaadjes basilicum en gescheurde stukjes mozzarella.   Tip: je kunt de gnocchi gemengd met de saus goed van te voren klaarmaken. Schep het gerecht dan over in een ovenschaal en verdeel stukjes mozzarella erover. Bak het gerecht voordat je gaat eten in de oven tot de gnocchi warm is en de kaas gesmolten. Garneer met verse blaadjes basilicum.  

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

2 aubergines
1 ui
2 tenen knoflook
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
2 el olijfolie
500 gr gnocchi (te vinden in het pasta- of vers schap)
2 takjes basilicum
eventueel 1 bol mozzarella
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?