Gnocchi met champignons
Meer info over Champignons
Als we echt weinig tijd hebben om te koken – en dat komt sinds de komst van Jules wat vaker voor – is dit een van onze go-to-maaltijden.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:500 gr gnocchi
250-300 gr champignons
1 sjalot
1 teen knoflook
2 el olijfolie
100 gr babyspinazie
60 gr zachte blauwe kaas
zout en peper
Snipper de sjalot en knoflook. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot en knoflook tot glazig. Snijd de champignons in plakken en voeg toe. Bak de champignons tot ze net gaar zijn.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan en voeg ze toe aan de champignons. Voeg ook de babyspinazie toe en roerbak een paar minuten tot alles goed gemengd is en de spinazie begint te slinken. Breng goed op smaak met zout en peper. Verdeel over 2 borden en brokkel de blauwe kaas erover.
Liever vegan? Vervang dan de blauwe kaas door zwarte olijven.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:
500 gr gnocchi
250-300 gr champignons
1 sjalot
1 teen knoflook
2 el olijfolie
100 gr babyspinazie
60 gr zachte blauwe kaas
zout en peper
500 gr gnocchi
250-300 gr champignons
1 sjalot
1 teen knoflook
2 el olijfolie
100 gr babyspinazie
60 gr zachte blauwe kaas
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!