Gnocchi met postelein en tuinbonen

Meer info over Zomerpostelein | Tuinbonen

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

300-400 gr gnocchi
250 gr postelein
ongeveer 900 gr tuinbonen (ongedopt)
1,5 el olijfolie
1,5 el boter
1 teen knoflook
10 blaadjes salie of 1 takje rozemarijn
Parmezaanse kaas
zout en peper

Een snel zomers gerecht wat mij terugvoert naar mijn kleutertijd waarin ik samen met mijn beste vriendin middagenlang heerlijk in het zonnetje tuinbonen zat te doppen en we ons eindeloos verbaasden over het zachte ‘bedje’ in de peul. “Wat een bofkonten, die tuinbonen,” dachten we. Natuurlijk snoepten we tussendoor ook al wat rauwe tuinboontjes! Zo vers hoeven ze namelijk niet of nauwelijks gekookt te worden.

Dop de tuinbonen. Breng ruim water in een pan aan de kook en blancheer hierin de tuinbonen 2 minuten. Giet af en schep ze meteen in een kom met (ijs)koud water zodat ze niet verder garen. Breng opnieuw ruim water in een pan aan de kook en kook de gnocchi volgens aanwijzingen op de verpakking en giet af. Was zo nodig de postelein en snijd daarna in hapklaar formaat. Verhit de olie en boter in een koekenpan. Snipper de knoflook en voeg samen met de salie toe aan de pan als de boter uitgebruist is. Fruit 3 minuten en voeg dan de gnocchi toe. Bak de gnocchi in ongeveer 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de postelein en tuinbonen toe en roerbak tot de postelein geslonken is en het geheel goed warm is. Breng op smaak met zout en peper en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

300-400 gr gnocchi
250 gr postelein
ongeveer 900 gr tuinbonen (ongedopt)
1,5 el olijfolie
1,5 el boter
1 teen knoflook
10 blaadjes salie of 1 takje rozemarijn
Parmezaanse kaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?