Een snel zomers gerecht wat mij terugvoert naar mijn kleutertijd waarin ik samen met mijn beste vriendin middagenlang heerlijk in het zonnetje tuinbonen zat te doppen en we ons eindeloos verbaasden over het zachte ‘bedje’ in de peul. “Wat een bofkonten, die tuinbonen,” dachten we. Natuurlijk snoepten we tussendoor ook al wat rauwe tuinboontjes! Zo vers hoeven ze namelijk niet of nauwelijks gekookt te worden.
Dop de tuinbonen. Breng ruim water in een pan aan de kook en blancheer hierin de tuinbonen 2 minuten. Giet af en schep ze meteen in een kom met (ijs)koud water zodat ze niet verder garen. Breng opnieuw ruim water in een pan aan de kook en kook de gnocchi volgens aanwijzingen op de verpakking en giet af. Was zo nodig de postelein en snijd daarna in hapklaar formaat. Verhit de olie en boter in een koekenpan. Snipper de knoflook en voeg samen met de salie toe aan de pan als de boter uitgebruist is. Fruit 3 minuten en voeg dan de gnocchi toe. Bak de gnocchi in ongeveer 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de postelein en tuinbonen toe en roerbak tot de postelein geslonken is en het geheel goed warm is. Breng op smaak met zout en peper en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.