Gnocchi met snijbiet en blauwe kaas

Meer info over Snijbiet

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

500 gr gnocchi
300 gr snijbiet
200 ml slagroom
150 gr milde gorgonzola (zoals Dolcelatte)
50 gr walnoten
boter om mee in te vetten
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met boter. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep ze met een schuimspaan uit de pan in de ovenschaal.
Snijd de stelen van de snijbietbladeren. Blancheer de snijbiet 1 minuut in ruim kokend water en laat vervolgens goed uitlekken. Snijd de stelen in dunne reepjes en de bladeren in brede repen. Meng de slagroom en snijbiet door elkaar. Verkruimel de helft van de kaas en meng door het roommengsel. Breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de gnocchi en schep voorzichtig door elkaar. Verkruimel de rest van de kaas erover. Hak de walnoten grof en strooi ze over de schotel. Bak de gnocchi 30 minuten in de oven tot het geheel bubbelt. Serveer direct, bijvoorbeeld met een frisse (komkommer)salade.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

500 gr gnocchi
300 gr snijbiet
200 ml slagroom
150 gr milde gorgonzola (zoals Dolcelatte)
50 gr walnoten
boter om mee in te vetten
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?