Gnocchi met tuinbonen en pesto

Meer info over Tuinbonen
Tuinbonen doppen is van kinds af aan al een van mijn (Vivian) favoriete bezigheden. De zachte, donzige binnenkant van de peul blijft me verbazen! Als het doppen eenmaal gedaan is, staat deze maaltijd in een mum van tijd op tafel.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

500 gr gnocchi
400 gr tuinbonen (gedopt gewicht)
2 el verse pesto
60 gr zachte geitenkaas
eventueel 1 handje rucola
2 el pijnboompitten
zout en peper
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan rondom goudbruin. Breng een ruime pan met water aan de kook. Kook hierin de tuinbonen in ongeveer 10 minuten beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en spoel ze af met (ijs)koud water om het garen te stoppen. Kook in dezelfde pan de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gekookte gnocchi en tuinbonen toe. Schep de pesto er voorzichtig doorheen en warm het geheel een paar minuten door. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over 2 borden. Brokkel de geitenkaas erover. Garneer met wat blaadjes rucola en de pijnboompitten.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

500 gr gnocchi
400 gr tuinbonen (gedopt gewicht)
2 el verse pesto
60 gr zachte geitenkaas
eventueel 1 handje rucola
2 el pijnboompitten
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?