Gnocchi van zoete bataten

Dit is een recept van chef-kok Sander Lenselink.

Gaar de bataten zo droog mogelijk, bijv. poffen of koken en heel goed afgieten. Roer de bataten door de roerzeef, het moet echt droog zijn. Als de puree nog nat is, laat het dan even uithangen in een doek. Meng de bloem met de puree, doe de eidooier erbij en een scheut olijfolie. Maak een soepel deegje. Je moet het uit kunnen rollen. Rol dan slierten met een diameter van 1,5 tot 2 cm en hak die dan in stukjes van ongeveer 5 cm, de gnocchi. Leg ze op een blad met bloem. Gaar ze in kokend water, ze komen dan boven drijven, spoel koud. Droog de gnocchi weer en bak ze dan lekker in wat olie. Serveer er bijv. gepofte knoflook bij, roergebakken paksoi en een visje of voor de vegetariërs pittige tempeh.

Ingrediënten

1 kilo zoete bataten
350 gr bloem
1 eidooier
scheut olijfolie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?