Gouden kikkererwtensoep met knapperige flower sprouts

Meer info over Flower Sprouts
Deze soep helpt je het staartje van de winter wel door! De soep zelf is eenvoudig, voordelig en voedzaam. De knapperige flower sprouts geven het net dat beetje extra.  

Ingrediënten

Soep 2-3 personen

Voor de soep:
580 gr kikkererwten (uit blik/pot, niet uitgelekt gewicht)
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1½ tl kurkuma, of 2 el geraspte verse geelwortel
500 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
zout en peper
Chili-olie of kokosmelk ter garnering

Voor de knapperige flower sprouts:
150 gr flower sprouts
½ el olijfolie
½ el sojasaus of soyu
½ tl sesamzaad
een snuf chilivlokken


Knapperige flower sprouts:

Verwarm de oven voor op 150°C. Scheur of snijd de blaadjes van de flower sprouts los en spreid ze uit over een ovenplaat. Meng de overige ingrediënten erdoor. Rooster 10-15 minuten in de oven, tot de flower sprout blaadjes knapperig zijn. Laat afkoelen op de ovenplaat.

Soep:

Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime pan. Fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de kurkuma toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de kikkererwten, bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen. Pureer met een blender of staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.

Garneer de soep met knapperige flower sprouts en wat druppels chiliolie (als je van pittig houdt) of kokosmelk (als je van een milde, romige smaak houdt).

 

 

 

 

Ingrediënten

Soep 2-3 personen

Voor de soep:
580 gr kikkererwten (uit blik/pot, niet uitgelekt gewicht)
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1½ tl kurkuma, of 2 el geraspte verse geelwortel
500 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
zout en peper
Chili-olie of kokosmelk ter garnering

Voor de knapperige flower sprouts:
150 gr flower sprouts
½ el olijfolie
½ el sojasaus of soyu
½ tl sesamzaad
een snuf chilivlokken


Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?