Snipper de ui en knoflook. Snijd de snijbietstelen in zeer dunne reepjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui, knoflook en snijbietstelen tot de ui glazig is. Snijd ondertussen het snijbietblad in fijne reepjes. Voeg dit toe aan de pan en roerbak tot het blad geslonken is. Snijd de munt fijn en roer erdoor. Schep over in een koude kom. Rasp de mozzarella en verbrokkel de feta, Meng de kazen door het snijbietmengsel, breng op smaak met zout en peper en laat in de koelkast afkoelen. Dat maakt het straks een stuk makkelijker om de gözleme te vouwen.
Tussendoor
Maak ondertussen het deeg. Roer in een kom de yoghurt, het bakmeel en een snuf zout door elkaar. Kneed het vervolgens met je handen zo’n 5 minuten tot een gladde, licht plakkerige deegbal ontstaat. Voeg indien nodig wat extra bloem toe op je werkblad als het te veel plakt. Laat in de kom 30 minuten rusten.
Verdeel het deeg in 4 gelijke bollen. Bestuif je werkvlak met bloem. Rol elke bol uit tot een ronde lap van zo’n 25 centimeter doorsnede. Verdeel het snijbietmengsel over elke helft van de ronde lappen en laat een randje van 1 centimeter vrij. Vouw de andere helften van het deeg over de vulling, zodat je de vorm van een halve maan krijgt. Je kunt het qua vorm ook vergelijken met een wat platte pizza calzone. Druk de randen aan met een vork. Bestrijk de bovenkanten met olijfolie. Verhit een pan op matig hoor vuur. Leg een gözleme met de ingeoliede kant naar bededen in de pan en bak in 4-5 minuten goudbruin. Bestrijk nu ook de andere kant met olijfolie. Draai de gözleme met een spatel voorzichtig om en bak nog 4-5 minuten tot het deeg goudbruin en gaar is. Houd warm in een oven op 100°C terwijl je de overige 3 gözlemes bakt. Je kunt 1 gözleme per persoon geven of ze alvast in punten snijden en op een serveerplank opdienen. Vergeet in ieder geval niet om er partjes citroen bij te geven; vers uitgeknepen citroensap is er erg lekker over!