Grieks gestoofde raapstelen

Meer info over Knoflook | Raapstelen
Wij aten dit eenvoudige gerecht ooit op een zonnig Grieks eiland, met gegrilde vis en geroosterde aardappeltjes. Wat ons betreft een gelukkig makende maaltijd!

Ingrediënten

Klein bijgerecht 4 personen:

2 bossen raapstelen
2 tenen knoflook
4 el olijfolie
1 tomaat
partjes citroen voor erbij
zout en peper

Snijd de raapstelen doormidden. Was de raapstelen, waarbij je de bladeren en stelen apart houdt. Rasp de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de raapsteelstelen en knoflook toe en bak 4 minuten. Rasp de tomaat met een grove rasp, gooi de schil weg. Voeg de geraspte tomaat en raapsteelbladeren toe aan de pan. Dek de pan af en stoof de raapstelen 8 minuten, tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met partjes citroen om erover uit te knijpen erbij.

 

Ingrediënten

Klein bijgerecht 4 personen:

2 bossen raapstelen
2 tenen knoflook
4 el olijfolie
1 tomaat
partjes citroen voor erbij
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?