Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de dille fijn. Klop de yoghurt, dille en het citroensap door elkaar tot een romige dressing. Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing met de komkommer. Doe in een serveerschaal en schep de ingelegde rode ui er bovenop. Serveer direct.

Griekse komkommersalade
Meer info over Komkommer
Ingrediënten
Bijgerecht 2-3 personen:1 komkommer
50 gr Griekse yoghurt
5 gr dille
2 el citroensap
½ portie ingelegde rode ui met oregano (zie deze website bij ui)
zout en peper

Ingrediënten
Bijgerecht 2-3 personen:
1 komkommer
50 gr Griekse yoghurt
5 gr dille
2 el citroensap
½ portie ingelegde rode ui met oregano (zie deze website bij ui)
zout en peper

1 komkommer
50 gr Griekse yoghurt
5 gr dille
2 el citroensap
½ portie ingelegde rode ui met oregano (zie deze website bij ui)
zout en peper


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
