Griekse “loaded” wortelfrieten

Meer info over Wortelen
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen en snijd ze in frietvormige repen. Meng ze met olijfolie, zout en peper en rooster ze 30-45 minuten tot ze knapperig en gaar zijn. Maak ondertussen een Griekse topping door komkommer, tomaten, olijven, feta en peterselie te mengen met olijfolie en azijn. Breng op smaak met zout en peper. Schep de geroosterde wortelfrieten op een serveerschaal, verdeel de Griekse topping erover en serveer direct.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

600 gr wortelen
½ komkommer
2 tomaten
een handje zwarte olijven
100 gr feta
5 takjes peterselie en/of munt
2 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
zout en peper

Voorverwarmen van de Oven en Voorbereiden van de Wortelen

Verwarm de oven voor op 200°C. Dit zorgt ervoor dat de oven klaar is om de wortelfrieten knapperig en gaar te roosteren.

Schillen en Snijden van de Wortelen

Schil de wortelen en snijd ze in repen ter grootte van frieten. Deze vorm zorgt ervoor dat ze gelijkmatig roosteren en een lekkere bite krijgen.

Kruiden van de Wortelfrieten

Meng de wortelrepen met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zorg ervoor dat de wortelen goed bedekt zijn met de olie en kruiden voor een optimale smaak en textuur.

Roosteren van de Wortelfrieten

Spreid de gekruide wortelfrieten uit over een bakplaat in een enkele laag. Rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende 30-45 minuten, of totdat ze knapperig en gaar zijn. Roer ze halverwege de roostertijd om voor een gelijkmatige bereiding.

Snijden van de Groenten

Snijd ondertussen de komkommer en tomaten in kleine blokjes. Indien gewenst, verwijder de waterige zaadlijsten uit de tomaten voor een minder vochtige topping.

Hak de Olijven en Peterselie

Hak de olijven en peterselie grof. Dit voegt een hartige en frisse smaak toe aan de topping.

Verkruimelen van de Feta

Verkruimel de feta. De feta voegt een romige en zoute component toe aan de topping, wat goed combineert met de andere ingrediënten.

Maken van de Dressing

Meng de komkommer, tomaat, olijven, feta, peterselie, 1 eetlepel olijfolie en azijn door elkaar in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Deze combinatie van ingrediënten zorgt voor een frisse en smaakvolle topping.

Samenstellen van het Gerecht

Schep de geroosterde wortelfrieten op een serveerschaal en verdeel de Griekse topping erover. Zorg ervoor dat de topping gelijkmatig verdeeld is voor een mooie presentatie en een uitgebalanceerde smaak in elke hap.

Serveer het gerecht direct zodat de wortelfrieten knapperig blijven en de topping vers en smaakvol is.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

600 gr wortelen
½ komkommer
2 tomaten
een handje zwarte olijven
100 gr feta
5 takjes peterselie en/of munt
2 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?