Griekse “loaded” wortelfrieten

Meer info over Wortelen
Misschien ken je het gerecht “loaded fries” dat aan een ware opmars in Nederland bezig is; friet met allerlei toppings. Zo maak je van je frieten een (bijna) volledige maaltijd. Wij maken wortelfrieten en doen er een op de Griekse salade geïnspireerde topping op.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

600 gr wortelen
½ komkommer
2 tomaten
een handje zwarte olijven
100 gr feta
5 takjes peterselie en/of munt
2 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen en snijd ze in repen ter grootte van frieten. Meng met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Spreid ze uit over een bakplaat en rooster de wortelfrieten in 30-45 minuten knapperig en gaar. Maak ondertussen de topping. Snijd hiervoor de komkommer en tomaten in kleine blokjes. Verwijder daarbij indien gewenst de waterige zaadlijsten. Hak de olijven en peterselie grof. Verkruimel de feta. Meng de komkommer, tomaat, olijven, feta, peterselie, olijfolie en azijn door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep de wortelfrieten op een serveerschaal en verdeel de Griekse topping erover. Serveer direct.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

600 gr wortelen
½ komkommer
2 tomaten
een handje zwarte olijven
100 gr feta
5 takjes peterselie en/of munt
2 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?