Groene curry courgettesoep*
Meer info over Courgette

Ingrediënten

2 teentjes knoflook
2 uien
4 courgettes
1,25 tot 1,5 lt groentebouillon
1/2 tot 3/4 lepel groene currypasta

eventueel om er een maaltijdsoep van te maken:

taugé
tuinkers
2 eieren, gekookt en in halve manen gesneden
gekookte noedels

Snijd de knoflook heel fijn en de uien in ringen. Snijd de courgette in schijfjes of blokjes. Fruit in een soeppan de knoflook met de uien en voeg na een paar minuten de courgette toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe (voor maaltijdsoep 1 1/4 ltr, voor vooraf 1 1/2 ltr.) en laat doorkoken tot de courgette zacht is. Maal de soep fijn met een staafmixer. Voeg de currypasta toe maar wees voorzichtig. Roer goed door en proef! Voeg meer currypasta toe als het nog niet pittig genoeg is. Serveer warm.

Serveren als maaltijdsoep:
Leg onder in de soepkommen een schep noedels. Schenk de soep erop en leg op de soep een pluk taugé. Schik ei erop en bestrooi met tuinkers. Eventueel een klein ringetje rode peper voor de kleur. Dit is een heel verwarmende soep die met stevig bruin brood erbij een volledige maaltijd is.

 

Ingrediënten

2 teentjes knoflook
2 uien
4 courgettes
1,25 tot 1,5 lt groentebouillon
1/2 tot 3/4 lepel groene currypasta

eventueel om er een maaltijdsoep van te maken:

taugé
tuinkers
2 eieren, gekookt en in halve manen gesneden
gekookte noedels

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?