Snijd de knoflook heel fijn en de uien in ringen. Snijd de courgette in schijfjes of blokjes. Fruit in een soeppan de knoflook met de uien en voeg na een paar minuten de courgette toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe (voor maaltijdsoep 1 1/4 ltr, voor vooraf 1 1/2 ltr.) en laat doorkoken tot de courgette zacht is. Maal de soep fijn met een staafmixer. Voeg de currypasta toe maar wees voorzichtig. Roer goed door en proef! Voeg meer currypasta toe als het nog niet pittig genoeg is. Serveer warm.
Serveren als maaltijdsoep:
Leg onder in de soepkommen een schep noedels. Schenk de soep erop en leg op de soep een pluk taugé. Schik ei erop en bestrooi met tuinkers. Eventueel een klein ringetje rode peper voor de kleur. Dit is een heel verwarmende soep die met stevig bruin brood erbij een volledige maaltijd is.