Bereid de gort of spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Breng een ruime pan met water aan de kook. Kook de broccoli en sperziebonen 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn. Snipper het rode uitje. Giet de borlottibonen af en spoel om. Hak de amandelen grof. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Groene granensalade
Meer info over Broccoli | Sperziebonen
Deze salade is zowel lauwwarm als koud lekker. Dus wij bewaren graag een restje als meeneemlunch voor de volgende dag.
Ingrediënten
Maaltijdsalade 4 personen:1 broccoli
250 gr sperziebonen
1 kleine rode ui
200 gr parelgort of -spelt
400 gr borlottibonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
100 gr verse pesto
2 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
50 gr gezouten amandelen
zout en peper
Ingrediënten
Maaltijdsalade 4 personen:
1 broccoli
250 gr sperziebonen
1 kleine rode ui
200 gr parelgort of -spelt
400 gr borlottibonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
100 gr verse pesto
2 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
50 gr gezouten amandelen
zout en peper
1 broccoli
250 gr sperziebonen
1 kleine rode ui
200 gr parelgort of -spelt
400 gr borlottibonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
100 gr verse pesto
2 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
50 gr gezouten amandelen
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!