Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst volledig afkoelen. Snijd de groene kool in heel dunne reepjes. Snijd het wit van de prei in dunne halve ringen. Snijd de peper, knoflook en gember fijn. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de peper, knoflook en gember 3 minuten. Voeg de kool en prei toe en roerbak zo’n 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de rijst en ketjap toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur tot het geheel goed warm en gemengd is.
Groene kool nasi
Meer info over Savooiekool/groene kool
Serveer deze nasi met je favoriete garnituren, zoals atjar tjampoer, kroepoek, gebakken uitjes, pindasaus, zoetzure komkommer en/of een gebakken eitje. Wij eten er het liefst ook sambal goreng tempeh bij (zie het recept op onze website, bij spitskool).
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:150 gr rijst
300 gr groene kool
1 prei
1 rode peper
1 teen knoflook
2 cm gember
1 el zonnebloemolie
2 el ketjap manis
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:
150 gr rijst
300 gr groene kool
1 prei
1 rode peper
1 teen knoflook
2 cm gember
1 el zonnebloemolie
2 el ketjap manis

150 gr rijst
300 gr groene kool
1 prei
1 rode peper
1 teen knoflook
2 cm gember
1 el zonnebloemolie
2 el ketjap manis
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!