Groene nasi
Meer info over Paksoi

Als je de rijst een avond van te voren kookt, zet je in een mum van tijd een heerlijk avondmaal op tafel.

 

 

 

Rasp de gember en knoflook. Snijd de lente-uien in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de pepers en snijd fijn. Snijd de stengels van de paksoi in dunne repen en de bladeren in grove repen. Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Roerbak de gember, knoflook, lente-ui, peper, komijnpoeder en korianderpoeder 3 minuten. Voeg de paksoistengels toe en roerbak 1 minuut. Voeg de rijst toe en roerbak 5-10 minuten tot het geheel goed warm is. Voeg de sojasaus en paksoibladeren toe en roerbak nog 3 minuten. Snijd de koriander fijn en roer door de rijst. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

500 gr gekookte rijst
2 stuks paksoi
2 el zonnebloemolie
5 cm gember
4 tenen knoflook
6 lente-uien
2-4 groene pepers
2 volle tl komijnpoeder
1 volle tl korianderpoeder
2 el sojasaus
30 gr koriander
zout en peper
Voor erbij: gebakken eitjes, pinda's of knapperige uitjes, atjar tjampoer, sambal

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?