Groene shakshuka

Meer info over Courgette | Palmkool | Prei | Snijbiet
Shakshuka ken je wellicht als het gerecht van gepocheerde eieren in een kruidige tomatensaus (je vindt meerdere varianten hiervan op onze website). Ditmaal maken we een groene variant, met lekker veel voorjaarsgroenten.

Ingrediënten

Brunch/lunchgerecht 4 personen:

1 grote prei
2 courgettes
1 ui
3 tenen knoflook
1 groene peper
2 el olijfolie
2 tl komijnpoeder
2 tl korianderpoeder
1 bosje koriander
300 ml groentebouillon
handje palmkool of snijbiet
200 gr tuinerwten (diepvries)
rasp van 1 limoen
4 eieren
snufje chilivlokken
zout en peper
Verhit de olie op matig vuur in een brede hapjespan. Snijd de ui en prei in halve ringen en fruit in de pan tot de uien glazig zijn. Snipper ondertussen de knoflook en peper en snijd de courgettes in reepjes (van ongeveer 1 centimeter dik en 5 centimeter lang). Voeg de knoflook, peper en courgette toe aan de pan en fruit 2 minuten mee. Voeg komijn- en korianderpoeder toe en fruit 1 minuutje mee. Schenk de bouillon in de pan, dek de pan af en stoof de groenten 5-10 minuten tot de courgette beetgaar is. Snijd de steeltjes van de koriander fijn. Snijd de palmkool in dunne reepjes. Voeg de koriandersteeltjes, palmkool, tuinerwten en de rasp van de limoen toe, dek de pan opnieuw af en stoof een paar minuutjes tot de palmkool zacht begint te worden en de erwten beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.  Maak met een lepel vier kuiltjes in het groentemengsel. Breek hierin de eieren. Stoof het gerecht tot de eieren net gaar zijn. Je kunt het deksel weer op de pan doen om dat proces wat te versnellen. Garneer de shakshuka met blaadjes koriander en een snufje chilivlokken.  

Ingrediënten

Brunch/lunchgerecht 4 personen:

1 grote prei
2 courgettes
1 ui
3 tenen knoflook
1 groene peper
2 el olijfolie
2 tl komijnpoeder
2 tl korianderpoeder
1 bosje koriander
300 ml groentebouillon
handje palmkool of snijbiet
200 gr tuinerwten (diepvries)
rasp van 1 limoen
4 eieren
snufje chilivlokken
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?