Groenlof met seitan*
Meer info over Groenlof
Ingrediënten
½ krop groenlof1 uitje, gesneden
1 teen knoflook, geperst
1 tl gemalen komijn (djintan)
1 tl kerriepoeder
1 a 2 el citroensap
200 gr seitan (pot)
1 tl kaneel
peper en zout
olie om in te bakken
Was de groenlof en snijd ze in smalle reepjes. Fruit de ui, knoflook, kerrie en komijn in wat olie. Voeg seitan toe (even uit laten lekken), besprenkel het geheel met citroensap en voeg kaneel toe. Roerbak het geheel ongeveer 5 minuten. Schep de groenlof erdoor en laat alles onder regelmatig omscheppen in 5 tot 10 minuten beetgaar stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Ingrediënten
½ krop groenlof
1 uitje, gesneden
1 teen knoflook, geperst
1 tl gemalen komijn (djintan)
1 tl kerriepoeder
1 a 2 el citroensap
200 gr seitan (pot)
1 tl kaneel
peper en zout
olie om in te bakken
1 uitje, gesneden
1 teen knoflook, geperst
1 tl gemalen komijn (djintan)
1 tl kerriepoeder
1 a 2 el citroensap
200 gr seitan (pot)
1 tl kaneel
peper en zout
olie om in te bakken
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!