Klop de dressing en meng deze door de gesneden groenlof, appel, ui en evt. wortel. Laat de dressing een kwartiertje intrekken. Strooi er de geroosterde pitten over en serveer.
Groenlofsalade*
Meer info over Groenlof
Ingrediënten
1/2 struik groenlof, in fijne reepjes gesneden1 appel, in stukjes gesneden
evt. 1 kleine wortel, grof geraspt
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 el zonnebloempitten, geroosterd
Dressing:
1 teentje knoflook, geperst
2 el citroensap of azijn
1 el sojasaus
2 el olijfolie
1 tl zachte honing
scheutje sinaasappelsap
1 tl verse gember
Ingrediënten
1/2 struik groenlof, in fijne reepjes gesneden
1 appel, in stukjes gesneden
evt. 1 kleine wortel, grof geraspt
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 el zonnebloempitten, geroosterd
Dressing:
1 teentje knoflook, geperst
2 el citroensap of azijn
1 el sojasaus
2 el olijfolie
1 tl zachte honing
scheutje sinaasappelsap
1 tl verse gember
1 appel, in stukjes gesneden
evt. 1 kleine wortel, grof geraspt
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 el zonnebloempitten, geroosterd
Dressing:
1 teentje knoflook, geperst
2 el citroensap of azijn
1 el sojasaus
2 el olijfolie
1 tl zachte honing
scheutje sinaasappelsap
1 tl verse gember
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!