Pureer voor de dip alle ingrediënten glad met een staafmixer of in de foodprocessor. Dek de saus goed af en zet hem minstens 2 uur in de koelkast zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken. De dip is ongeveer 1 week houdbaar in de koelkast. Er is genoeg dip voor 6-8 personen. De dip kan ook lauwwarm geserveerd worden, verwarm hem dan heel zachtjes, niet koken! Verdun de dip met wat extra olie voor een dressing.
Groentedip
Meer info over Dressing
Ingrediënten
75 gr groente per persoon (bloemkoolroosjes, eventueel geblancheerd, rauwe stukjes groenten zoals wortel, venkel, bleekselderij, witlof, koolraap enz.)Dip:
2 blikjes ansjovisfilets van 50 gram
3 teentjes knoflook, uitgeperst
1 el kappertjes
6 zwarte olijven zonder pit
2 el rode wijnazijn
versgemalen peper
4 el olijfolie
Ingrediënten
75 gr groente per persoon (bloemkoolroosjes, eventueel geblancheerd, rauwe stukjes groenten zoals wortel, venkel, bleekselderij, witlof, koolraap enz.)
Dip:
2 blikjes ansjovisfilets van 50 gram
3 teentjes knoflook, uitgeperst
1 el kappertjes
6 zwarte olijven zonder pit
2 el rode wijnazijn
versgemalen peper
4 el olijfolie
Dip:
2 blikjes ansjovisfilets van 50 gram
3 teentjes knoflook, uitgeperst
1 el kappertjes
6 zwarte olijven zonder pit
2 el rode wijnazijn
versgemalen peper
4 el olijfolie
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!