Wel de satéprikkers ten minste 10 minuten in water. Snijd ondertussen de courgette, paprika en halloumi in stukken van ongeveer 1 bij 2 centimeter en doe alles in een kom. Klop de balsamicoazijn, olijfolie en mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schenk deze marinade over de groenten en halloumi en laat ten minste 15 minuten marineren. Rijg de paprika, halloumi en courgette om en om aan de satéprikkers. Rooster de spiesjes 5-8 minuten op een hete barbecue. Serveer met salsa verde.
Tip: Je kunt de spiesjes ook in een tosti-grillapparaat maken of 10-15 minuten roosteren in de oven.
Zo maak je de salsa verde:
Snijd de kruiden, augurkjes, kappertjes, ansjovis en knoflook zo fijn mogelijk (dit kan ook met behulp van een keukenmachine). Meng alle ingrediënten door elkaar. Voeg zoveel olijfolie toe dat de kruiden net onder staan. Breng op smaak met zout en peper. In de koelkast is de salsa verde zeker een week houdbaar.