Tuinmeldetaart*
Meer info over Tuinmelde
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de springvorm in en ontdooi de plakjes bladerdeeg. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg (bodem en zijkanten) en bestrooi de bodem met een dun laagje paneermeel. Zet de vorm in de koelkast. Verhit een beetje olijfolie in een pan en roerbak het uitje, de knoflook en eventueel het pepertje even kort. Voeg dan handje voor handje met een beetje aanhangend vocht de tuinmelde toe. Snijd eventueel met twee messen de tuinmelde nog iets kleiner. Laat de tuinmelde slinken, naar helemaal gaar koken! Maak ondertussen een mengsel van eieren, pesto en kaas. Pak de springvorm erbij en schep de tuinmelde in de springvorm (met zo min mogelijk vocht). Giet het mengsel van de eieren, pesto en kaas erover en roer voorzichtig door elkaar zonder de bodem te raken. Zet in het midden van de oven en bak in ongeveer 25 minuten het taartje. Lekker met een stukje vis of een tomatensalade!

Ingrediënten

Recept voor 4 personen:

ongeveer 800 gr tuinmelde, gewassen en grove stengels verwijderd
2 grote el groene pesto
beetje olijfolie
1 uitje, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1/2 - 1 rood pepertje, fijngesneden (weglaten als je niet van pittig houdt)
150 gr geraspte kaas (naar smaak, jong of belegen)
4 eieren
6 plakjes bladerdeeg
beetje paneermeel
taart springvorm voor 4 personen

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?