Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet de springvorm in en ontdooi de plakjes bladerdeeg. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg (bodem en zijkanten) en bestrooi de bodem met een dun laagje paneermeel. Zet de vorm in de koelkast.
Verhit een beetje olijfolie in een pan en roerbak het uitje, de knoflook en eventueel het pepertje even kort. Voeg dan handje voor handje met een beetje aanhangend vocht de tuinmelde toe. Snijd eventueel met twee messen de tuinmelde nog iets kleiner. Laat de tuinmelde slinken, naar helemaal gaar koken!
Maak ondertussen een mengsel van eieren, pesto en kaas.
Pak de springvorm erbij en schep de tuinmelde in de springvorm (met zo min mogelijk vocht). Giet het mengsel van de eieren, pesto en kaas erover en roer voorzichtig door elkaar zonder de bodem te raken. Zet in het midden van de oven en bak in ongeveer 25 minuten het taartje.
Lekker met een stukje vis of een tomatensalade!