Hartige preitaart*
Meer info over Prei

Ingrediënten

1 pak hartig taartdeeg
750 gr prei
2 el boter
150 gr zachte geitenkaas
3 eieren
10 zongedroogde tomaatjes
3 el crème fraïche
2 el bloem
geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200°C en laat het deeg ontdooien. Snijd de prei in ringen. Smelt in een grote pan de boter (houd een klein beetje over voor het invetten van de springvorm). Bak de prei circa 7 minuten in de pan. De prei zal slinken en vocht verliezen. Voeg vervolgens de bloem toe en roer goed door. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en roer ze door het preimengsel. Voeg vervolgens ook de geitenkaas toe en meng het geheel opnieuw. Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg de eieren bij de prei en roer het geheel door. Vet een springvorm in en bekleed deze met het deeg. Giet het preimengsel in de bakvorm en strooi er wat geraspte kaas over. Bak de quiche in de oven af in 25-30 minuten.  

Ingrediënten

1 pak hartig taartdeeg
750 gr prei
2 el boter
150 gr zachte geitenkaas
3 eieren
10 zongedroogde tomaatjes
3 el crème fraïche
2 el bloem
geraspte kaas

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?