Hasselback parmigiana

Meer info over Aubergines
Melanzane alla parmigiana is een van onze immer favoriete gerechten. Het klassieke recept vind je op onze website, alsmede een short-cut versie daarvan. Dit recept  is onze nieuwste variant, waarbij je de aubergine niet in plakken snijdt, maar als een hasselbackaardappel insnijdt. Serveer naar wens met ciabattabrood erbij om de tomatensaus op te dippen.

Ingrediënten

Hoofgerecht 2 personen:

2 aubergines
680 gr passata
1 ui
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
2 el tomatenpuree
1 el gedroogde oregano
1 bol mozzarella
25 gr Parmezaanse kaas
25 gr panko of broodkruim
2 takjes basilicum
zout en peper
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in 1 eetlepel olijfolie tot glazig. Voeg de tomatenpuree en oregano toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de passata toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Snijd ondertussen de aubergines als het ware in plakken van 1 centimeter dik, maar waarbij je maar tot tweederde van de aubergine insnijdt. Schenk de tomatensaus in een ovenschaal. Leg de aubergines erin en schep met een lepel tussen alle sneden een beetje tomatensaus. Bak de aubergines in tomatensaus 30 minuten in de oven. Breek de mozzarella in stukjes en stop ze zo goed als je kunt tussen de sneden aubergine. Verdeel de rest over de tomatensaus. Rasp de Parmezaanse kaas en meng dit met de panko. Strooi over je ovenschotel. Bak de schotel nog eens 20-30 minuten, tot de aubergines goed gaar zijn, de tomatensaus wat is ingedikt en de schotel een goudbruin, knapperig korstje heeft. Garneer met verse blaadjes basilicum.

Ingrediënten

Hoofgerecht 2 personen:

2 aubergines
680 gr passata
1 ui
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
2 el tomatenpuree
1 el gedroogde oregano
1 bol mozzarella
25 gr Parmezaanse kaas
25 gr panko of broodkruim
2 takjes basilicum
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?